$ DOLAR → Alış: 3,81 / Satış: 3,83
€ EURO → Alış: 4,07 / Satış: 4,08

Finlandiya Hükümeti Doktora Bursu

Finlandiya Hükümeti Doktora Bursu
  • 3.375 kez okundu

Finlandiya hükümeti Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 10 kişiye 3 – 9 ay süreyle doktora bursu verecektir. Burs tüm alanları kapmaktadır. Son başvuru tarihi 9 Aralık 2016’dır.

 

 

,

 

 

 

Özel Şartlar

1-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2-Burs doktora düzeyindeki çalışmalar için geçerli olup doktora sonrası ve yüksek lisans çalışmaları için geçerli değildir. Bursa başvurmak için en az yüksek lisans derecesine sahip olmak gereklidir.

3-Burslar, 3 ila 9 ay sürelidir. Tüm akademik alanları kapsamaktadır.

4-Adaylar, Fince, İsveç dili veya İngilizce dillerinden birisini iyi derecede bildiğini gösteren dil belgesine (IELTS, TOEFL vb.) sahip olmalıdır.

5-Finlandiya´daki bir üniversite veya kamu araştırma kurumundan projeye ev sahipliği yapacağına dair taahhüdün bulunduğu kabul belgesi ve/veya davet mektubu alınmalıdır.

6-Burs öncesinde Finlandiya’nın herhangi bir yükseköğretim kurumunda bir yıldan fazla bulunmuş olanların burs başvurusu geçersiz sayılacaktır.

7-Aylık burs miktarı 1.500 Euro´dur.

8-Mülâkatta başarılı bulunan adaylar, tüm belgelerini bahsedilen dillerden birine çevirmeli ve onaylatmalıdır.(Dosyalarınızda yer alacak özgeçmiş, son diplomanızın örneği, 2 adet tavsiye mektubu, araştırma/çalışma planı, kabul mektubu, dil bilgisini gösteren sertifika örneklerinin İngilizce dilinde hazırlanmış olması gerekmektedir)

9-Mülâkatta başarılı bulunan adayların başvuruları, Finlandiya burs konseyi CIMO tarafından değerlendirilecektir. Nihai karar CIMO tarafından verilecektir.

İhtiyaç duyulan detaylı bilgilere ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Mülakat Günü Teslim Edilecek Belgeler

  1. a) Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve ıslak imzalı Türkçe başvuru formunun bilgisayar çıktısı,
  2. b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu gösteren nüfus kimliği fotokopisi ve/veya pasaport fotokopisi (Adayların burs mülakatına sundukları evrakların aslı ile birlikte gelmeleri rica olunur),
  3. c) Adli sicil belgesi (Adli mercilerden alınmış imzalı ve mühürlü olması tercih sebebidir),
  4. d) Vesikalık fotoğraf (1 adet).
  5. e) Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve ıslak imzalı Fin tarafı başvuru formunun çıktısı, (Buradan İndirebilirsiniz)
  6. f) Özgeçmiş (CV),
  7. g) Son diplomanızın onaylı örneği,
  8. h) Akademik danışmanlardan (supervisor) alınmış 2 adet tavsiye mektubu,

ı) Ayrıntılı çalışma/araştırma planı (hedefi, çalışma planını, çalışma metodunu, beklenen sonuçları içeren 2 ile 5 sayfa),

  1. i) Kabul mektubu,
  2. j) Dil sertifikası (IELTS, TOEFL, yabancı dil seviye tespit sınavlarından en az C düzeyi almak veya % 100 İngilizce eğitim veren bir üniversiteden mezun olmak gerekmektedir.).

 

*Yukarıdaki belgeler mülâkat saatinde komisyona elden teslim edilecektir. Ayrıca, bütün belgeler 3´er nüsha halinde 3 adet telli dosya içinde hazırlanmalıdır.

* Adaylar,  Bakanlığımızdan herhangi bir çağrı ve e-posta beklemeden, açıklanan mülâkat tarihinde, saat 10.00´da, aşağıdaki adreste hazır bulunacaklardır.

İletişim

Adres:

Millî Eğitim Bakanlığı

AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

Beşevler Kampüsü C Blok

YENİMAHALLE / ANKARA

 


Bursa Başvurmak İçin Tıklayınız


Etiketler: / / / / /

www.academidea.com üzerindeki tüm içerikler telif hakkında tabidir. İçerik linki açık bir şekilde kaynak gösterilmeden paylaşılması durumunda hukuki işlem başlatma hakkını saklı tutar.